Известие

Collapse
No announcement yet.

Съединител климатик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съединител климатик

Здравейте колеги!

До последно ми работеше климатика и на следващия ден просто не се включваше компресора. Отбих се в сервиза където последно го заредиха преди две-три години /и преди зареждането тогава беше установен теч от самият компресор но беше успешно отстранен/.
    Сега ми казаха че е имало теч около съединителя на компресора, разбраха че е сменян и съединителя на скоростната кутия, в резултат на което е направило късо из ел. системата /някой кабел може да е бил засегнат от самата смяна на съединителя/. Този път обаче не ми препоръчаха отремонтиране /уплътняване, а ми намериха нов компресор на добра цена. Заслужава ли си, колеги?

Алфата е 156, 99 г.
    Last edited by rdveu; d.m.y г., 18:17.

Колко добра цена?
    www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Добра като казвам, доста по-добра от тази на която са обявени по каталожен номер по сайтовете. Все пак аз настоявах за втора ръка, но бяха категорични да не си купувам употребяван компресор. И все пак си мисля че можеше поне да се отремонтира на прилична цена. Да не говорим че след дълга употреба имаше още 200 гр. хл.агент в системата.

Comment

Първоначално публикувано от rdveu Покажи съобщение
        Здравейте колеги!

До последно ми работеше климатика и на следващия ден просто не се включваше компресора. Отбих се в сервиза където последно го заредиха преди две-три години /и преди зареждането тогава беше установен теч от самият компресор но беше успешно отстранен/.
        Сега ми казаха че е имало теч около съединителя на компресора в резултат на което е направило късо из ел. системата. Този път обаче не ми препоръчаха отремонтиране /уплътняване, а ми намериха нов компресор на добра цена. Заслужава ли си, колеги?

Алфата е 156, 99 г.

Колега , няма как да стане това което са ти казали за теч и късо съединение.То по тази логика като вали дъжд трябва да не пускаме климатиците за да не изгорят.
        Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD

Comment

@alfista 96

Колега, между другото преди няколко месеца в друг сервиз ми сменяха съединител на скоростната кутия и майстора който се занимава в момента с климатика предположи за това без да му казвам. Освен при смяната тогава, някой кабел да е видял зор и от там вече да е оказало влияние и на климатика? Според него това може да е причината, а и около съединителя на компресора си беше омаслено.

Comment

Колеги, дали се набутах или не, колата вече е с нов компресор. Честно казано не усещам някаква разлика в работата на климатика, работи си както със стария компресор. Предполагам ще се съгласите, едва ли от сега нататък ще работи дълго време безпроблемно. От друго място ще намери пролука, но пак може да замине фреончето...

Comment

Някой закачи ли ти климатика на диагностика?

Comment

За софтуерна диагностика ли питаш, колега? Тъй като е в друго населено място, нямах възможност да присъствам докато ми проверяваха климатика, имах си уговорка за ден, оставих си колата и се прибрах с друг познат. Предполагам е направена диагностика, не е гаражен майстор а сервиз, но за течовете по принцип с оцветител правят проверката, което не е много надеждно доколкото разбирам, след изчетените теми и отговори по форума...

Comment

За софтуерна диагностика ли питаш, колега? Тъй като е в друго населено място, нямах възможност да присъствам докато ми проверяваха климатика, имах си уговорка за ден, оставих си колата и се прибрах с друг познат. Предполагам е направена диагностика, не е гаражен майстор а сервиз, но за течовете по принцип с оцветител правят проверката, което не е много надеждно доколкото разбирам, след изчетените теми и отговори по форума...
                  Като чета имам чувството, че си попаднал в поредния порочен кръг. Не ми стана ясно вчера колко фреон са намерили в системата. И дали са ти казали истината? Теч с оцветител е напълно несигурна работа.
                  И това, че е сервиз, не значи нищо. просто имаш малко повече шанс за рекламация

Comment

Колега не знам точно с какво се занимаваш но ми прави впечатление че си активен във всяка тема, усилено си налагаш мнението и общо взето за всеки сервиз или майстор се изказваш силно негативно.
                    На всички по-незапознати колеги пусна мухата че течове с оцветител не се хващали и че климатик само с електронна диагностика се правел.
                    Понеже в един или друг момент съм имал в "ръцете си" различни пълнещо-диагностични машини че и електронни сонди за хладилен реагент бих искал да ми кажеш какво точно не ти е достоверно в оцветителя и защо всички модерни машини си имат и резервоар за оцветител? А и понеже повечето от тях си имат дисплей и правят разпечатки какво са намерили и какво са вложили защо не вярваш на хората дето работят с тях?
                    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

@Alex_26
                      Остатъчния фреон го източиха пред мен, машината отчете малко над 200 гр. по спомени.
                      Като стана въпрос за негативни изказвания, както спомена Alexanderbb, поради това не съм споменал и името на сервиза, защото всъщност е доста добър сервиз, но не е специализиран за климатици, т.е не се занимават приоритетно с това. Иначе приятно ми е да ходя там, посрещат както трябва и винаги ми решават проблема.
                      И така де, не знам дали сбърках или не, залагайки на нов компресор.

Comment

@Alex_26
                        Остатъчния фреон го източиха пред мен, машината отчете малко над 200 гр. по спомени.
                        Като стана въпрос за негативни изказвания, както спомена Alexanderbb, поради това не съм споменал и името на сервиза, защото всъщност е доста добър сервиз, но не е специализиран за климатици, т.е не се занимават приоритетно с това. Иначе приятно ми е да ходя там, посрещат както трябва и винаги ми решават проблема.
                        И така де, не знам дали сбърках или не, залагайки на нов компресор.
                        Ако са източили само 200гр. имаш теч. Но да се впускаме в разговори по темата може да продължим дълго без ефект

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                          Като чета имам чувството, че си попаднал в поредния порочен кръг. Не ми стана ясно вчера колко фреон са намерили в системата.И това, че е сервиз, не значи нищо. просто имаш малко повече шанс за рекламация
                          Точно в това съм съгласен с Alex,н агледал съм се на много майстори и капацитети.По темата,миналата година дръпнах 180гр.от 700 фреон,а климатика си работеше.Странно ми е ,че дори и напълнен пак не студеше много,сега обмислям да го проверя отново да видя колко ще извадят
                          Lancia Lybra 2,4jtd 10V 103kw++

Comment

Ти си от Сф., я ми се обади 0988869689

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                              Ти си от Сф., я ми се обади 0988869689
                              Аз съм от Елин Пелин...може ли, и аз да ти се обадя.....всичко ми е наред по колата, като си пусна климатика, почвам да треперя от студ....нямам никакви оплаквания, ама не мога да я продам....))
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                              X